Wysokiej jakości nóż szefa kuchni, który reprezentuje serię Sankei, ma ostrze długości 180 mm i brązową rękojeść. Stanowi on podstawowy nóż kuchenny przeznaczony do wykonywania większości prac w kuchni.
Noże Masahiro wchodzące w skład serii Sankei są przykładem tego, jak w udany sposób można połączyć najlepsze cechy tradycyjnego rzemiosła z Japonii wraz z pięknem nowoczesnego wyglądu, który pasuje do współczesnych trendów. W produkcji noży została użyta stal nierdzewna MBS-26, która ze sporej wielkości dodatkiem węgla i wysokim hartowaniem rzędu 58-59 HRC odpowiada za ekstremalną ostrość, którą noże Masahiro Sankei są w stanie długo utrzymać. Seria ta obejmuje wszystkie rodzaje podstawowych noży kuchennych, więc można ją określić jako idealny wybór zarówno dla pasjonata gotowania, jak i profesjonalnego szefa kuchni. Noże cechują się bardzo funkcjonalną rękojeścią z drewna pakka, która została wykończona dwoma nitami. W ten sposób rękojeść zyskuje dodatkowe zabezpieczenie. Bardzo dobre wyważenie noży pochodzących z serii Sankei oraz komfort wielogodzinnego używania sprawiają, że są one doskonałym pomysłem na prezent – tym bardziej, że znajdują się w pięknym opakowaniu.
- Typ: Nóż Szefa Kuchni
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.