Nóż kuchenny Deba, którego długość ostrza wynosi 165 mm, ma ostrze grube i ciężkie. Ta cecha odróżnia go do pozostałych noży w japońskim stylu. Deba świetnie sprawdza się przy różnego typu cięższych pracach w kuchni. Można nim oprawiać ryby, odcinać łby i ogony czy też filetować.

Znaną na całym świecie firmę Masamoto Sohonten założył Minosuke Matsuzawa, który zajął się wytwarzaniem wysokiej jakości noży kuchennych w 1872 roku. Jego celem było stworzenie marki, która będzie przodowała w produkcji noży, utrzymując najwyższe standardy wykonania i walory użytkowe. Z całą pewnością można potwierdzić, że to marzenie zostało spełnione. Niezwykle udana seria noży KK Kasumi obejmuje akcesoria, których nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni. Ostrza tych noży są dwuwarstwowe – rdzeń produkowany jest ze stali węglowej, która nazywa się Shiro-ko #2 (White Steel no.2), natomiast zewnętrzna warstwa powstaje ze stali miękkiej. Ręczna metoda wykuwania i wykańczania noży przesądza o ich wyjątkowości. Zastosowany proces hartowania podnosi twardość ostrzy do poziomu 62-63 HRC. Dużą zaletą tradycyjnych japońskich noży z tej linii jest także fakt długiego utrzymywania ostrości. To doskonały wybór dla wszystkich sushi masterów oraz osób pasjonujących się kuchnią japońską i sushi, które wymagają funkcjonalności i najwyższej jakości. Warto też zwrócić uwagę na piękną rękojeść z drewna magnolii, która posiada praktyczne wykończenie w postaci skuwki (do jej wytworzenia stosuje się róg bawołu). Kształt rękojeści przypomina literę D. Należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji noży Masamoto KK Kasumi, ponieważ nie należą one do kategorii nierdzewnych. Nazwa całej serii, czyli Kasumi dosłownie tłumaczy się jako „mgła”, „mgiełka”. Jest to celowy zabieg nawiązujący do szczególnego wykończenia każdego laminowanego noża – można je określić mianem „mglistego”. Dzięki temu, że noże są pakowane w ozdobne pudełka, idealnie nadają się na prezent.

  • Typ: Nóż Deba
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Długość całkowita: 315 mm
  • Wysokość ostrza: 50 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Shirogami#2
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 230 gramy

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Masamoto KK Deba 165mm Shirogami 2”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz