Nagomi Maru Nóż kuchenny do porcjowania 22 cm
Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze – stal wysokowęglowa 440
Rękojeść – hiszpańskie drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,3 cm
Długość ostrza – 22 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 155 g
- Typ: Sujihiki
- Długość ostrza: 220mm
- Rękojeść: drewno wzmacniane
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.