Masahiro MV-H – nóż do plastrowania
To specjalny nóż do plastrowania marki Masahiro z serii MV-H, który cechuje się wyjątkową elastycznością. Długość jego ostrza wynosi 200 mm (20 cm), co umożliwia bardzo precyzyjne krojenie, a także plastrowanie mięsa i wszystkich wędlin.
Noże kuchenne z serii Masahiro MV-H
Cenione noże z serii Masahiro MV-H zaprojektowano, mając na uwadze szczególne potrzeby profesjonalnych kucharzy z Ameryki i Europy, którzy w pracy sięgają najczęściej po sprawdzone noże kuchenne w zachodnim stylu. W serii MV-H wszystkie ostrza zostały wykute ze specjalnego rodzaju stali – MBS-26 (pochodnej VG-10). Proces hartowania jest 3-stopniowy, co umożliwia wykorzystanie najlepszych cech stali oraz osiągnięcie poziomu twardości ostrza na poziomie 58-59 HRC.
Dzięki tej metodzie producent Masahiro w idealny sposób łączy twardość z elastycznością ostrzy, usprawniając codzienne wykonywanie prac kuchennych. Na podobnej zasadzie wszystkie zadania związane z przygotowywaniem posiłków znacznie ułatwia wygodna rękojeść, którą stworzono z poyacetal – materiału odpornego na wilgoć, o właściwościach bakteriobójczych. Z pewnością noże kuchenne Masahiro MV-H można polecić zarówno profesjonalistom, jak i amatorom gotowania, dla których liczy się przede wszystkim ostrość noży i jakość ich wykonania. Każdy z nich opakowano w estetyczne pudełko, więc mogą stanowić bardzo stylowy prezent na każdą okazję.
- Typ: Nóż do plastrowania
- Długość ostrza: 200mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.