Nóż Santoku pochodzący z serii noży kuchennych Masahiro MV-H ma długość ostrza 175 mm. Jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni jest wielofunkcyjny i idealnie sprawdza się przy wykonywaniu przeważającej części prac kuchennych. Ostrze ze specjalnym żłobieniem nie dopuszcza do przywierania produktów w czasie ich krojenia.
Noże kuchenne ze znanej serii MV-H od producenta Masahiro spełniają wszystkie potrzeby amerykańskich oraz europejskich kucharzy, którzy na co dzień korzystają z charakterystycznych noży w stylu zachodnim. Wszystkie ostrza wykuto ze stali o doskonałych właściwościach – MBS-26, która stanowi ponadto pochodną stali o nazwie VG-10. Proces hartowania ostrzy przebiega w 3 etapach, a dzięki tej unikalnej technice udaje się wydobyć największe walory stali oraz zahartować ostrza do 58-59 HRC. W ten sposób uzyskujemy satysfakcjonujące połączenie twardości i elastyczności ostrzy. Dodatkowym atutem produktów z serii MV-H jest niezwykle wygodna rękojeść, którą wykonuje się z materiału poyacetal (ma on właściwości bakteriobójcze i cechuje się dużą odpornością na wilgoć). Noże Masahiro MV-H można polecić w pierwszej kolejności profesjonalistom wymagającym niekwestionowanej jakości oraz ekstremalnej wręcz ostrości noży w czasie pracy, a także wszystkim miłośnikom gotowania. Każdy z noży umieszczono w estetycznym opakowaniu.
- Typ: Nóż Santoku
- Długość ostrza: 175 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.