MSC Nakiri o długości 160 mm jest wielozadaniowym narzędziem, które znajduje zastosowanie przy takich czynnościach kuchennych jak siekanie, krojenie, a także szatkowanie. Kształtem nóż ten przypomina tasak, jak również japoński nóż Usuba – jednak w przeciwieństwie do Usuby, którą ostrzy się jednostronnie, nóż Nakiri z serii MSC można ostrzyć obustronnie.
Podstawową serią marki Masahiro jest seria noży kuchennych MSC, z której korzystają przede wszystkim amatorzy gotowania i osoby w swoich prywatnych kuchniach. W skład serii MSC wchodzą najbardziej podstawowe narzędzia, tj. uniwersalne noże, których używa się na co dzień. Ostrza tych wyjątkowych noży powstają ze stali MBS-26, która jest stalą wysokowęglową. Ich twardość wynosi 58-59 HRC, a jej otrzymanie jest możliwe dzięki zastosowaniu specjalnego, złożonego procesu hartowania, który został opracowany przez rodzinę Hattori – właścicieli marki Masahiro. Idealna równowaga między twardością ostrza oraz jego elastycznością to jedna z największych zalet noży kuchennych z tej serii. Kolejną jest z pewnością fakt, że noże te są nierdzewne, więc łatwe w utrzymaniu, i mają ponadto drewnianą rękojeść nadającą im stylowy i piękny wygląd. Rękojeść, którą wykonuje się z drewna pakka, jest ergonomicznie wyprofilowana, dzięki czemu noże zapewniają duży komfort nawet podczas długiej pracy, każdego dnia.
- Typ: Nóż Nakiri
- Długość ostrza: 160 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58 - 59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.