Nóż Masahiro MV-H Gyuto cechuje się wielofunkcyjnością, a jego kształt zaprojektowano na bazie kształtu typowego noża szefa kuchni. Długość jego ostrza wynosi 210 mm, dzięki czemu jest nożem uniwersalnym. Świetnie sprawdza się zarówno do krojenia mięsa, jak i do filetowania oraz do szatkowania.
Noże kuchenne wchodzące w skład serii Masahiro MV-H zostały specjalnie zaprojektowane po przeanalizowaniu potrzeb i przyzwyczajeń kucharzy z Europy oraz Stanów Zjednoczonych. Szefowie kuchni, którzy używają przede wszystkim noży w zachodnim stylu, doceniają wysoką jakość oraz ostrość noży Masahiro MV-H. Ich ostrza stworzone zostały ze stali MBS-26 (pochodnej cieszącej się dobrą opinią stali VG-10). Proces hartowania stali przebiega kolejno w 3 etapach, które pozwalają wydobyć jej najlepsze cechy. Ponadto dzięki takiej metodzie hartowania ostrza uzyskują twardość 58-59 HRC, w idealny sposób równoważącą się z elastycznością. Rękojeść wykonana z poyacetal – specjalnego materiału o właściwościach bakteriobójczych i sporej odporności na wilgoć – zapewnią dużą wygodę podczas wielogodzinnej pracy. Noże Masahiro MV-H rekomendowane są specjalistom, czyli zawodowym kucharzom, a także miłośnikom gotowania. Zapakowane w ozdobne pudełka będą wspaniałym prezentem dla każdego, kto ceni wysoką jakość oraz imponującą ostrość noża kuchennego.
- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.