Długość profesjonalnych szczypiec do ości wynosi 120 mm. Dzięki nim bardzo szybko i bez żadnego problemu usuniemy ości z ryb, przed ich smażeniem czy też wykorzystaniem do przyrządzenia sushi lub sashimi. Wygodnie leżącą w dłoni rękojeść wytworzono ze stali nierdzewnej. Dzięki temu, że posiada ergonomiczny kształt, podnosi znacznie komfort podczas pracy z rybami. Przez to, że zaokrąglone końcówki szczypiec zaciskają się delikatnie, został wyeliminowany problem związany z pękaniem drobnych ości. Ukośna końcówka umożliwia usuwanie nawet bardzo delikatnych czy położonych w trudno dostępnych miejscach ości. Upodobanie Japończyków do dań z ryb oraz owoców morza skutkuje niezwykłą starannością w procesie produkcji każdego z narzędzi do kuchennej pracy.
- długość całkowita: 120 mm
- materiał: stal nierdzewna
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.