Doskonały kamień Shapton Kuromaku Professional o gradacji #8000 przeznaczony jest do wykańczania, jak również polerowania krawędzi tnącej. Za pomocą tego kamienia jesteśmy w stanie uzyskać wyjątkowo wysoki poziom ostrości. Prezentowany kamień #8000 podczas polerowania nie daje efektu tzw. „lustra”, ale zostawia lekki mat – mgliste wykończenie, zbliżone do uzyskiwanego na kamieniach naturalnych.

Jedne z najtwardszych kamieni do ostrzenia, doskonałe produkty marki Shapton, nie mają sobie równych. Kamienie wodne z kolekcji Shapton Kuromaku Professional, w zestawieniu z innymi firmami, nie zużywają się tak szybko, a co więcej nie ma potrzeby, by je aż tak często wyrównywać. Można ich używać do pracy ze stalami o dużej twardości, np. R2 czy też ZDP-189.

Dzięki właściwości nieabsorbowania wody, kamienie Kuromaku nazywane „Splash and Go” nie wymagają namaczania przed użyciem (to wyróżnia je spośród znakomitej większości konkurencyjnych marek). Przed użyciem trzeba je tylko zwilżyć i już można za ich pomocą ostrzyć noże kuchenne. Wyjątkiem jest pierwszy raz, kiedy zaleca się, by nowy kamień namoczyć na chwilę w wodzie – na ok. 5 minut – a potem można przystąpić do pracy.

Przewaga kamieni ceramicznych Kuromaku Professional polega też na ich szybkości – bardzo sprawnie zbierają one stal, umożliwiając użytkownikowi szybkie ostrzenie. Znakomite kamienie ceramiczne z serii Kuromaku Professionals zapakowane są w przydatne pudełko, które służy również jako podstawka w czasie ostrzenia.

Uwaga – kamieni Shapton Kuromaku Professional nie należy moczyć w wodzie przez czas dłuższy niż kilka godzin.

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: #8000
  • Wymiary: 210 x 70 x 15 mm
  • Ścierniwo: ceramika, white aluminum oxide
  • Waga: 520 gramów
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Shapton Kuromaku Pro 8000 Kamień ceramiczny”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz