Uniwersalny nóż szefa kuchni Sakai Kikumori Nihonko Gyuto o długości 210 mm nadaje się do wykonywania wszystkich zadań kuchennych. Ten poręczmy i praktyczny nóż stanowi podstawowy element wyposażenia, który warto mieć w swojej kuchni.

Nihonko jest najlepiej sprzedającą się serią noży kuchennych, które produkuje Sakai Kikumori. Popularne noże posiadają ostrza wykonane z jednego kawałka stali (dzięki zastosowaniu tzw. techniki mono-steel). Do ich produkcji używa się japońskiej węglowej stali, której zawartość węgla wynosi 0,95%. Ostrza charakteryzują się wyjątkową łatwością ostrzenia, a ponadto przez długi czas pozostają w znakomitym stanie, zachowując nadaną ostrość. Sakai Kikumori Nihonko to idealny wybór dla zawodowców, czyli szefów kuchni, jak i dla prywatnych użytkowników, którzy cenią świetne parametry i funkcjonalność noży kuchennych. Mają wytrzymałą rękojeść o ergonomicznym kształcie, która produkowana jest z drewna pakka. Po skończonej pracy należy odpowiednio zadbać o noże, tj. umyć je oraz osuszyć ze względu na fakt, że stal, z jakiej powstają ostrza, nie jest nierdzewna – właściwa pielęgnacja pozwala przedłużyć żywotność noży.

Jeden z czołowych wytwórców noży kuchennych w Japonii, czyli Sakai Kikumori, oferuje doskonałe noże kuchenne przydatne wszystkim profesjonalistom. Cechą wyróżniającą noże spod tej marki jest inspiracja 600-letnią tradycją rzemieślniczą – Sakai od wieków znane jest z produkcji japońskich noży. Sama firma została założona w 1926 roku, czerpiąc z tej wspaniałej historii. Dzięki współpracy z najlepszymi kowalami, a także ostrzycielami mamy do dyspozycji szeroką gamę znakomitych noży o profesjonalnym przeznaczeniu, zarówno w tradycyjnym japońskim stylu, jak i w nowoczesnym stylu zachodnim. Przedsiębiorstwo w 2011 roku uzyskało certyfikat „SAKAI WAZASHU” (numer certyfikatu 0075), który przyznaje Izba Handlowo-Przemysłowa Sakai najlepszym firmom, rozpoznawalnym nie tylko w Kraju Kwitnącej Wiśni, lecz również na całym świecie.

  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 159 gramy

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz