Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba z ostrzem długości 270 mm jest tradycyjnym nożem japońskim wykorzystywanym w kuchni japońskiej przez sushi masterów. Jego długie, a przy tym wąskie ostrze umożliwia bardzo precyzyjną pracę przy plastrowaniu ryb, jak i mięsa. Nadaje się do przygotowywania sashimi oraz sushi. Razem z Usubą i Debą tworzy niezastąpione trio tradycyjnych noży w japońskim stylu.

Polecana kolekcja kuchennych noży Sakai Kikumori Kasumitogi jest produkowana i wykańczana w sposób ręczny przez znakomitych i doświadczonych rzemieślników. Ostrza tych noży składają się z dwóch warstw – pierwszą stanowi rdzeń ze stali węglowej Yasuki White (2 Steel), a drugą warstwa zewnętrzna wykonana z miękkiego żelaza. Ostrza są bardzo twarde, ponieważ w procesie hartowania uzyskują aż 62-63 HRC. W dodatku bardzo długo utrzymują nadaną ostrość, więc sprawdzą się nawet przy intensywnej eksploatacji w restauracji. Wygodna w trzymaniu rękojeść w charakterystycznym kształcie litery D powstaje z eleganckiego drewna magnolii. Ozdabia ją skuwka z bawolego rogu.

Estetyczne ostrze zawdzięcza swoje wykończenie metodzie Kasumi, którą można przetłumaczyć jako „mglisty” – doskonale oddaje to uzyskany efekt, który kontrastuje z wypolerowaną krawędzią tnącą. To najlepszy przykład połączenia piękna i sztuki rzemiosła z funkcjonalnością oraz jakością noży kuchennych. Doskonała seria Sakai Kikumori Kasumi-Togi polecana jest szczególnie profesjonalnym sushi masterom, jak również amatorom gotowania i kuchni japońskiej, zwłaszcza przepadającym za sushi. Po każdym użyciu zaleca się umycie i osuszenie noża, ponieważ stal, z jakiej jest wykony, nie jest z gatunku nierdzewnych.

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz