Mały nóż o uniwersalnym zastosowaniu posiada ostrze o długości 120 mm, więc idealnie nadaje się do bardzo precyzyjnych prac kuchennych z użyciem mniejszych produktów, np. warzyw czy owoców. Nóż uniwersalny z serii MSC stanowi podstawowy element wyposażenia profesjonalisty lub miłośnika sztuki gotowania, ponieważ można wykonywać nim większość zadań w kuchni.
Seria noży kuchennych o nazwie MSC jest podstawową linią marki Masahiro, którą kieruje się w głównej mierze do osób zajmujących się głównie gotowaniem w domu. W jej skład wchodzą podstawowe i zarazem najbardziej uniwersalne noże, których najczęściej używa się w domowej kuchni. Noże posiadają wysokiej jakości ostrza wykuwane ze stali wysokowęglowej MBS-26, których twardość dochodzi do 58-59 HRC. Proces hartowania stali jest złożony, a opracowali go właściciele firmy, tj. rodzina Hattori. Dzięki niemu noże Masahiro z serii MSC wykazują idealną równowagę pomiędzy elastycznością i twardością każdego ostrza. Są to nierdzewne, a więc i łatwe w utrzymaniu noże kuchenne, które mają piękny wygląd. Wyjątkowego charakteru dodaje im niezwykle estetyczna rękojeść z drewna pakka. Posiada ona specjalne, ergonomiczne wyprofilowanie, dzięki czemu każdy nóż zapewnia komfort podczas używania na co dzień.
- Typ: Nóż Uniwersalny
- Długość ostrza: 120 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58 - 59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.