Nóż wielofunkcyjny Masahiro BWH Gyuto o długości 210 mm posiada żłobione ostrze i kształt opierający się na konstrukcji europejskiego noża szefa kuchni. Specjalne i charakterystyczne żłobienia, które wykonano na ostrzu, mają specjalną funkcję – zapobiegają przywieraniu do niego krojonego pożywienia.
Firma Masahiro zaprezentowała serię noży BWH, która powstała na bazie profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H. Różnicą pomiędzy produktami z każdej serii jest brak skuwki na granicy rękojeści i ostrza (noże z serii BWH jej nie posiadają). Ostrza noży powstają na skutek wykucia ze stali o dobrej renomie i wspaniałych właściwościach – stali molibdenowo-wanadowej, zwanej MBS-26. Proces hartowania jest 3-stopniowy, dzięki czemu twardość ostrzy sięga 58-59 HRC i łączy się z pożądaną elastycznością. Ciekawym i wartym odnotowania faktem jest to, iż wszystkie noże spod marki Masahiro powstają przez wykucie, którym od ponad 30 lat zajmują się profesjonalni japońscy rzemieślnicy. Każdy z noży Masahiro BWH ma wygodną rękojeść z drewna pakka. Jest ona ponadto lekka, a po poddaniu drewna obróbce chemicznej zyskuje także wysoką odporność na wodę i właściwości bakteriobójcze. Te wyjątkowo ostre i wytrzymałe noże kuchenne mogą stanowić praktyczny prezent dla wszystkich amatorów sztuki gotowania. Przeczytaj też nasz wpis blogowy – ranking noży kuchennych.
- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.