Nóż kuchenny Masahiro BWH Gyuto – o długości 180 mm – jest nożem o kształcie bazującym na standardowym europejskim nożu szefa kuchni. To nóż wielofunkcyjny i uniwersalny, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, jak i filetowania oraz szatkowania.
Serię noży BWH zaprojektowano, odnosząc się do serii noży profesjonalnych MV-H, która różni się od pierwszej skuwką pomiędzy ostrzem i rękojeścią (nie posiadają jej noże Masahiro BWH). Do wykucia ostrzy tych noży używa się polecanej stali molibdenowo-wanadowej – MBS-26. Proces jej hartowania jest 3-stopniowy, a w jego efekcie powstaje ostrze o twardości 58-59 HRC. Noże Masahiro BWH oferują więc idealne proporcje między twardością a elastycznością, odpowiadając na potrzeby wszystkich pasjonatów gotowania. Warto przytoczyć, że noże wykuwane są przez japońskich rzemieślników reprezentujących firmę Masahiro już od 30 lat. Posiadają lekką i wygodną rękojeść z drewna pakka, które w wyniku obróbki chemicznej uzyskuje właściwości bakteriobójcze i odporność na wodę. Ekstremalna ostrość noży oraz ich duża praktyczność tworzą z nich doskonały prezent dla wszystkich osób, które pasjonują się gotowaniem.
- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.