Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba ma długość 240 mm i jest tradycyjnym nożem japońskim używanym przez profesjonalnych mistrzów sushi. Posiada wąskie i długie ostrze, dzięki któremu można poradzić sobie z precyzyjnym plastrowaniem ryb, jak i mięsa. Przydaje się zawsze przy pracy związanej z przygotowywaniem sushi i sashimi. Obok Deby i Usuby stanowi jeden z trzech podstawowych noży w japońskiej kuchni.

Linia znakomitych noży kuchennych Sakai Kikumori Kasumitogi składa się z ręcznie robionych i wykańczanych przez wybitnych rzemieślników noży o dwuwarstwowych ostrzach. Ich rdzeń produkuje się ze stali węglowej, która nazywa się Yasuki White – 2 Steel, a zewnętrzną warstwę tworzy miękkie żelazo. W wyniku przeprowadzonego hartowania twardość ostrzy Sakai Kikumori Kasumitogi dochodzi do 62-63 HRC. Zaletą o sporym znaczeniu jest także to, że noże te przez wyjątkowo długi czas zachowują nadaną ostrość. Specjalna rękojeść, która ma kształt litery D, wytwarzana jest z pięknego magnoliowego drewna i dodatkowo zdobi ją skuwka z bawolego rogu.

Efekt „mglistego” wykończenia warstwy żelaza to zasługa zastosowania techniki Kasumi (którą można przetłumaczyć jako „mglisty”). W ciekawy sposób kontrastuje ono z wypolerowaną krawędzią tnącą noża. To doskonałe połączenie pięknej sztuki rzemiosła z wysoką funkcjonalnością i jakością. Noże te z powodzeniem sprawdzają się w rękach mistrzów sushi, jak i w domowych kuchniach miłośników gotowania i potraw japońskich. Noże z serii Sakai Kikumori Kasumi-Togi dla zachowania swoich znakomitych walorów wymagają regularnej pielęgnacji, ponieważ nie należą do nierdzewnych.

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz