Przydatny nóż Santoku 18 cm z linii Mcusta Zanmai Pro Flame znajduje zastosowanie przy wielu pracach w kuchni. Jako poręczny nóż w japońskim stylu może być stosowany nie tylko przez profesjonalnych kucharzy, ale także domowych miłośników gotowania. Santoku w tłumaczeniu znaczy „trzy cnoty”, co w tym przypadku można określić w kulinarnych czynnościach: plastrowaniu, siekaniu i krojeniu w kostkę.

Świetna kolekcja noży kuchennych Mcusta Zanmai Classic Pro Flame ma kilka charakterystycznych cech, które przesądzają o jej wyjątkowości. To niezwykle wytrzymałe narzędzia, które dzięki swojej eleganckiej linii zwiększają urok każdej kuchennej aranżacji. Ich główną zaletą są bardzo twarde i mocne ostrza – mają rdzeń produkowany ze stali VG-10 obłożonej 32-warstwową stalą damasceńską ze wzorem przypominającym oryginalne płomienie. Ostrza są cienkie (to cechuje wszystkie noże Mcusta), więc można być spokojnym zarówno o precyzję, jak i wygodę codziennego krojenia. Ich twardość rzędu 61 +/- 1 HRC to wynik etapu hartowania. Rękojeść noży Mcusta Zanmai Classic Pro Flame ze względu na swój ergonomiczny kształt zapewnia spory komfort trzymania. Wykonana z cenionego drewna pakka posiada wykończenie z czerwonych przekładek oraz bolstera ze stali. Trzy piny, które ją wzmacniają, są nie tylko praktycznym elementem, ale też wzbogacają jej wygląd – jeden ma wzór mozaiki. Ostrzenie, które leży w gestii mistrzów zatrudnionych przez producenta, sprawia, że od razu po wyciągnięciu noża z pudełka możemy korzystać z jego nadzwyczajnej ostrości.

Dane techniczne:

Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,8 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 167 g

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Santoku 18cm VG-10”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz