Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm – do czego służy
Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm, jest to tradycyjny, długi i cienki nóż w japońskim stylu, który został zaprojektowany specjalnie do cięcia cienkich plasterków surowej ryby i mięsa. Idealnie nadaje się więc do przygotowywania sushi ale sprawdzi się także podczas porcjowania steków. Z tego względu noże Yanagiba używane są w wielu restauracjach japońskich, gdzie sprawdzają się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi.
Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm – charakterystyka noża
Kolekcja japońskich noży Shiraume cechuje się jednostronnym ostrzeniem i polecana jest użytkownikom praworęcznym. Te tradycyjne noże kuchenne mają dwuwarstwowe ostrze ze stali nierdzewnej. Do produkcji rdzenia wykorzystywana jest stal molibdenowo-wanadowa AUS-8, a do zewnętrznej warstwy – miękka stal SUS405. Ostrza w procesie hartowania nabierają twardości rzędu 60 HRC, więc bez problemu długo utrzymują ostrość. Noże kuchenne Hokiyama Shiraume mają wygodną rękojeść, w krztałcie litery D, a produkowana jest ona z drewna wenge w ciemnym odcieniu. Są to doskonałe noże, np. na prezent, dla wszystkich osób, dla których liczy się łatwość pielęgnacji i świetne parametry tradycyjnych nierdzewnych noży w japońskim stylu.
- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 270 mm
- Rękojeść: drewno wenge, krztałt D
- Stal: rdzeń AUS-8, okładzina SUS405
- HRC: 60
- Typ ostrzenia: jednostronne
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.