Deba Masahiro z serii MS-8 ma 180-milimetrowe ostrze i jest wyjątkowo mocnym nożem kuchennym w tradycyjnym japońskim stylu. Z powodzeniem wykonamy nim cięższe prace w kuchni, podejmując się np. patroszenia dużych ryb, odcinania ogonów, łbów itd. Nóż kuchenny Deba jest bardzo wytrzymałym i ciężkim nożem, który znajduje zastosowanie przy najtrudniejszych kuchennych obowiązkach.
Seria MS-8 obejmuje noże kuchenne w tradycyjnym stylu japońskim, więc producent Masahiro kieruje ją głównie do osób, które uwielbiają sushi i kuchnię japońską, a także do miłośników rzemiosła japońskiego. Noże, które zawiera seria MS-8, są tradycyjnie jednostronnie ostrzone, a wykuwa się je z docenianej stali o nazwie MBS-26. Noże te charakteryzują się twardością ostrzy na poziomie 58-59 w skali Rockwella, a ich wytwarzaniem już od kilkudziesięciu lat zajmują się kowale pracujący w firmie Masahiro. Nie dziwi więc perfekcyjne wykończenie i wysoka jakość, za którą stoi m.in. ekstremalna ostrość noży Masahiro MS-8. Każdy z nich posiada piękną, wykonaną z drewna magnoliowego rękojeść, która posiada estetyczną skuwkę z tworzywa o sporej wytrzymałości. Aby utrzymać najwyższy stopień ostrości noży kuchennych z serii MS-8, producent zaleca je ostrzyć na kamieniach wodnych.
- Typ: Deba
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: jednostronne
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.