Nóż Masahiro MV-H Gyuto, mający długość 180 mm, posiada żłobione ostrze i kształt bazujący na standardowym europejskim nożu szefa kuchni. Ten wielofunkcyjny nóż sprawdzi się przy wykonywaniu różnych prac w kuchni. Dodatkowo jego żłobienia powstały po to, by zapobiegać przywieraniu żywności do ostrza podczas krojenia, co stanowi bardzo dużą zaletę dla profesjonalnych kucharzy oraz pasjonatów gotowania.
Firma Masahiro zaprojektowała serię noży kuchennych, mając na uwadze szczególne potrzeby europejskich oraz amerykańskich szefów kuchni, przyzwyczajonych do pracy z użyciem noży w stylu zachodnim. Każde z ostrzy najwyższej jakości noża MV-H powstało poprzez wykucie w stali o nazwie MBS-26, która stanowi pochodną cenionej stali VG-10. Proces hartowania ostrzy wydobywa ze stali to, co najlepsze, ponieważ odbywa się na aż 3 poziomach. Noże w czasie produkcji zostają zahartowane do 58-59 HRC w skali twardości, łącząc ten parametr z pożądaną elastycznością ostrza. Zaletą noży kuchennych z serii MV-H jest także rękojeść zrobiona z materiału poyacetal, zapewniającego odporność na wilgoć oraz właściwości bakteriobójcze. Te noże znajdują uznanie zarówno profesjonalistów, jak i miłośników gotowania szukających potwierdzonej jakości i zadowalającej ostrości, która umożliwia precyzyjną oraz sprawną pracę w kuchni. Ozdobne pudełka stanowią estetyczne wykończenie prezentu, jakim mogą stać się wyjątkowe noże Masahiro MV-H.
- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.