Nóż kuchenny Masahiro BWH Gyuto ma długość 180 mm i jako nóż ze żłobionym ostrzem jest wielofunkcyjny oraz bardzo praktyczny. Specjalnie wykonane żłobienia zapobiegają przywieraniu wszelkiego rodzaju produktów podczas ich krojenia. Wartym odnotowania jest fakt, że kształt noża Masahiro BWH Gyuto opiera się na konstrukcji charakterystycznego europejskiego noża szefa kuchni.
Podczas projektowania serii noży BWH producent Masahiro sięgnął do profesjonalnej serii MV-H, której produkty w przeciwieństwie do noży BWH charakteryzują się posiadaniem skuwki między rękojeścią i ostrzem. Ostrza wszystkich noży z serii BWH wykonano ze stali molibdenowo-wanadowej, tj. renomowanej stali o nazwie MBS-26, która nadaje im doskonałe właściwości. Proces hartowania odbywa się kolejno w 3 etapach, co pozwala osiągnąć twardość ostrza w granicach 58-59 HRC. Optymalne połączenie twardości z elastycznością klingi to jedna z wielu zalet noży kuchennych z serii BWH. Już od ponad 30 lat japońscy rzemieślnicy z firmy Masahiro zajmują się wykuwaniem perfekcyjnych noży, które cieszą się ogromną popularnością wśród osób zajmujących się gotowaniem. Rękojeść noży Masahiro BWH wykonuje się z drewna pakka, dzięki czemu jest lekka i wygodna. Drewno poddawane jest obróbce chemicznej, zachowującej jego bakteriobójcze właściwości i sporą odporność na wilgoć. Te wyjątkowe noże są bardzo ostre oraz praktyczne, a co za tym idzie doskonale sprawdzą się jako prezent dla wszystkich pasjonatów gotowania.
- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.