Nóż Sujihiki Masahiro BWH posiada ostrze o długości 240 mm. Jako nóż w stylu zachodnim ma wąskie i długie ostrze, które zapewnia zarówno precyzyjne krojenie, jak i sprawne plastrowanie oraz filetowanie. Nóż Sujihiki Masahiro z serii BWH jest odpowiednikiem tradycyjnej japońskiej Yanagiby.
Firma Masahiro stworzyła serię noży BWH, bazując na serii profesjonalnych noży kuchennych MV-H i zaznaczając różnicę między nimi jedynie w braku skuwki na granicy ostrza i rękojeści. Wszystkie ostrza noży z serii BWH są produkowane ze stali molibdenowo-wanadowej (MBS-26), która poddawana trzystopniowemu procesowi hartowania umożliwia osiągnięcie twardości ostrza w granicach 58-59 HRC. To doskonałe połączenie twardości z elastycznością klingi. Noże spod marki Masahiro są tworzone przez japońskich rzemieślników, którzy zajmują się ich wykuwaniem już przeszło 30 lat. Każdy nóż ma wygodną oraz wyjątkowo lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka, poddawanego obróbce chemicznej. Dzięki temu cechuje się ona zarówno właściwościami bakteriobójczymi, jak i dużą odpornością na działanie wody. Ostre oraz praktyczne noże kuchenne są pięknie wykonane, dlatego spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających pasjonatów gotowania.
- Typ: Sujihiki
- Długość ostrza: 240 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.