Smukły nóż o pięknej linii – Sakai Kikumori Nihonko Sujihiki o długości ostrza 240 mm – służy do plastrowania. Doskonale sprawdza się w procesie przyrządzania sushi, a także przy porcjowaniu mięsa czy steków.

Najpopularniejsza linia kuchennych noży Nihonko od producenta Sakai Kikumori powstaje z wykorzystaniem świetnej japońskiej stali węglowej. Ma ona zawartość węgla na poziomie 0,95%, a powstałe z niej ostrza w wyniku hartowania uzyskują twardość wysokiego stopnia: 63 HRC. Dzięki technice mono-steel ostrza stworzone są z jednego kawałka stali i zapewniają wyjątkowość łatwość w ostrzeniu. Ponadto przez długi czas potrafią utrzymać nadaną im ostrość, więc sprawdzają się przy intensywnej kuchennej pracy na co dzień. To najlepszy wybór dla wszystkich szefów kuchni, a także entuzjastów gotowania, którzy liczą na funkcjonalność, wygodę i znakomite parametry używanych noży kuchennych. W serii Nihonko noże mają wygodną rękojeść z drewna pakka, która charakteryzuje się wytrzymałością i jest ergonomiczna. Ze względu na to, że stal, z jakiej produkuje się ostrza, nie należy do grupy nierdzewnych, trzeba pamiętać o regularnej pielęgnacji noży (po każdym użyciu należy je umyć i następnie wysuszyć).

Jeden z czołowych japońskich producentów Sakai Kikumori oferuje doskonałe noże kuchenne, które sprawdzają się przede wszystkim w profesjonalnej pracy. Mają one szczególne cechy wynikające z długoletniej historii wytwarzania noży w Sakai (to już licząca ponad 600 lat tradycja). Ceniona firma Sakai Kikumori współpracuje z najlepszymi ostrzycielami i kowalami, dzięki czemu może zapewnić nam szeroki wybór nowoczesnych noży w zachodnim stylu, jak i tradycyjnych japońskich noży kuchennych.

  • Typ: Sujihiki, nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 161 gramy

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Nihonko Sujihiki 240 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz