Długie i smukłe ostrze noża Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm będzie doskonałym narzędziem do plastrowania cienkich kawałków mięsa, filetowania ryb czy przygotowywania sushi.

Noże z serii Kanetsugu Miyabi Issin są wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej w konstrukcji SAN-MAI (trójwarstwowej). Wykuwanie w technice SAN-MAI oznacza, że rdzeń noża został wykonany z twardej wysokowęglowej stali (AUS-8), która została obłożona miękką stalą (SUS-410). Dzięki tej metodzie, twardy rdzeń z (AUS-8) jest chroniony zewnętrznymi warstwami z miękkiej stali (SUS-410), która nadaje dodatkowo elastyczności.
W procesie hartowania, noże Miyabi Issin uzyskują twardość na poziomie 57-58 HRC, dzięki czemu długo trzymają nadaną im ostrość i są łatwe w ponownym naostrzeniu.
Rękojeść jest wykonana z naturalnego palisandru w kolorze brązowym i wzmocniona dwoma nitami. Drewno, którego użyto do produkcji rękojeści, zostało odpowiednio zaimpregnowane – jest odporne na wilgoć i temperaturę. Noże z serii Miyabi Issin to doskonały stosunek jakości do ceny. Są idealnym wyborem zarówno dla profesjonalistów jak i pasjonatów gotowania, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z nożami japońskimi.

Seki Kanetsugu jest znanym wytwórcą noży kuchennych z miasta Seki w Japonii. Firma została założona w 1919 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

  • Typ: Sujihiki / Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 330 mm
  • Wysokość ostrza: 34 mm
  • Grubość ostrza: 1,6 mm
  • Rękojeść: palisander
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410
  • HRC: 57-58
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 100 gram

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz