• +48 794 113 882

Rodzaje noży kuchennych 

Podkategorie

  • Nóż Szefa Kuchni

    Noże szefa kuchni

    Noże kuchenne dla szefa kuchni to jedne z najbardziej wszechstronnych noży kucharskich. Doskonale sprawdzają się jako nóż do krojenia, siekania, szatkowania, rozgniatania i przenoszenia produktów z deski do krojenia wprost na patelnię lub do garnka.
    Japoński nóż szefa kuchni, tzw. nóż Gyuto, charakteryzuje się wysoką jakością i precyzją wykonania oraz niesamowitą ostrością. Ostrze noża jest dosyć długie, szerokie i wyprofilowane, zwężając się ku wierzchołkowi. Uniwersalność noża szefa kuchni pozwala kucharzowi na wykonanie większości prac kuchennych tylko przy użyciu jednego noża.
    Profesjonalny nóż szefa kuchni to niezbędne wyposażenie w każdej restauracji czy kuchni miłośnika gotowania. W sklepie Hamono.pl znajdziecie same perełki najlepszych marek: Brieto, Global, Masamoto, Misono, Takeshi Saji, Nagomi, Takahisa Damascus, Tamahagane, Tojiro, Kyocera czy Masahiro.

  • Nóż Uniwersalny
  • Nóż do filetowania
  • Nóż do obierania
  • Nóż do pieczywa
  • Nóż do plastrowania
  • Nóż do wykrawania
  • Nóż Nakiri
  • Nóż Santoku
    Santoku to nóż łączący w sobie cechy japońskiego noża szefa kuchni (Gyuto) i niewielkiego tasaka. Cecha charakterystyczna noża Santoku to kształt ostrza. Krawędź tnąca jest prosta, a grzbiet, w dużej części równoległy do ostrza, łączy się z nią łagodnym łukiem. Szerokie ostrze i niewielki rozmiar sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy. Nóż Santoku idealnie sprawdza się przy siekaniu i szatkowaniu warzyw oraz owoców. Doskonale nadaje się też do cięcia i krojenia mięsa bez kości.
  • Nóż Sujihiki
  • Nóż Bunka
  • Nóż Kiritsuke
  • Nóż Unagisaki
  • Nóż Yanagiba
  • Nóż Tako - Sashimi
  • Nóż Usuba
  • Nóż Deba
Showing 1 - 12 of 291 items
Showing 1 - 12 of 291 items