Nakiri - Nóż do Warzyw


Noże Nakiri - japońskie noże do warzyw

Jeśli kiedykolwiek obserwowałeś szefa kuchni siekającego warzywa, to zapewne zastanawiałeś się, jak udaje mu się uzyskać takie równe i cienkie plasterki. Sekretem jest japoński Nóż Nakiri.

Nóż nakiri wygląda trochę jak tasak. Ma jednak znacznie cieńsze ostrze, które idealnie nadaje się do siekania nawet delikatnych warzyw bez uszkadzania samego warzywa. Proste ostrze noża Nakiri pozwala ciąć jednym ruchem aż do deski do krojenia, bez konieczności ciągnięcia lub pchania. Oznacza to, że cięcie jest bardziej kontrolowane, ponieważ idzie tylko w jednym kierunku.

Jeśli chodzi o użycie noża Nakiri do krojenia warzyw, musisz przestrzegać określonego wzoru. Nóż Nakiri ma prostą końcówkę, dzięki czemu jest bardzo łatwy w użyciu. Podczas krojenia warzyw należy poruszać nożem tylko w górę i w dół, a nie w poziomie. Krótka praktyka z użyciem noża Nakiri sprawi, że zarówno amator jak i profesjonalista będzie w stanie w prosty sposób uzyskać idealnie posiekane warzywa i owoce.

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.