- en
- pl
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Nóż Nakiri
Brieto M9 Pro Nakiri 160mm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 160 mm Rękojeść: wzmacniane drewno RC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronnie
245,65 zł 289,00 zł -15%Tojiro DP 3 HQ Nakiri 165mm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 165mm Rękojeść: wzmacniane drewno „eco-wood” Stal: rdzeń VG-10, okładziny z 13-CHROME HRC: 60+/-1 Typ ostrzenia: dwustronnie
409,00 złTojiro DP 3 Nakiri 165mm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 165mm Rękojeść: wzmacniane drewno „eco-wood” HRC: 60+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne
236,55 zł 249,00 zł -5%Tojiro Shirogami Nakiri P 165mm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 165mm Rękojeść: drewno magnolii HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne
249,00 złTojiro Zen Dąb Nakiri 16,5cm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 165mm Rękojeść: drewno dębowe HRC: 58+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne
468,00 złTojiro Zen Kasztan Nakiri 16,5cm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 165mm Rękojeść: drewno kasztanowca HRC: 58+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne
498,00 złTojiro Zen Black Nakiri 16,5cm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 165mm Rękojeść: drewno dębowe HRC: 58+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne
568,00 złKyocera Black Nakiri 15cm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 150mm Rękojeść: tworzywo HRC: ceramika - węglik cyrkonu Typ ostrzenia: dwustronne
495,00 złMasahiro MV Nakiri 165mm
Typ: Nakiri Długość ostrza: 165mm Rękojeść: drewno pakka HRC: 58 - 59 Typ ostrzenia: dwustronnie
599,00 złMasahiro BWH Nóż Nakiri 165mm
Typ: Nóż Nakiri Długość ostrza: 165 mm Rękojeść: drewno pakka HRC: 58-59 Typ ostrzenia: dwustronnie
339,00 złMasahiro MSC Nakiri 160 mm
Typ: Nóż Nakiri Długość ostrza: 160 mm Rękojeść: drewno pakka HRC: 58 - 59 Typ ostrzenia: dwustronnie
239,00 złMIYABI 4000FC Nóż Nakiri 17 cm
Typ: Nóż Nakiri Długość ostrza: 170 mm Rękojeść: drewno pakka z ozdobnym pinem HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronnie
749,00 zł
Noże Nakiri - japońskie noże do warzyw
Jeśli kiedykolwiek obserwowałeś szefa kuchni siekającego warzywa, to zapewne zastanawiałeś się, jak udaje mu się uzyskać takie równe i cienkie plasterki. Sekretem jest japoński Nóż Nakiri.
Nóż nakiri wygląda trochę jak tasak. Ma jednak znacznie cieńsze ostrze, które idealnie nadaje się do siekania nawet delikatnych warzyw bez uszkadzania samego warzywa. Proste ostrze noża Nakiri pozwala ciąć jednym ruchem aż do deski do krojenia, bez konieczności ciągnięcia lub pchania. Oznacza to, że cięcie jest bardziej kontrolowane, ponieważ idzie tylko w jednym kierunku.
Jeśli chodzi o użycie noża Nakiri do krojenia warzyw, musisz przestrzegać określonego wzoru. Nóż Nakiri ma prostą końcówkę, dzięki czemu jest bardzo łatwy w użyciu. Podczas krojenia warzyw należy poruszać nożem tylko w górę i w dół, a nie w poziomie. Krótka praktyka z użyciem noża Nakiri sprawi, że zarówno amator jak i profesjonalista będzie w stanie w prosty sposób uzyskać idealnie posiekane warzywa i owoce.