• +48 794 113 882

Masahiro Bessen 

Showing 1 - 6 of 6 items
Showing 1 - 6 of 6 items

Japońskie noże do sushi Masahiro Bessen

Noże z serii Bessen zostały wykute w duchu tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże z tej serii, sa jednostronnie ostrzone i wręcz stworzone do przygotowywania sushi i oprawiania ryb, sprawdza się zarówno w sushi barze jaki i japońskiej restauracji. Kuchnia japońska to przede wszystkim ryby i warzywa, dlatego noże typu yanagiba, usuba czy deba powinny być w arsenale każdego sushimastera. Ostrza tych noży są wykonane ze stali węglowej Kigami no. 2 wyprodukowanej przez koncern Hitachi. Dzięki autorskiemu procesowi hartowania osiągnięto niebywała twardość ostrzy na poziome 62-63 HRC, dzięki czemu ostrza są niesamowicie ostre i bardzo wytrzymałe. Noże te nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.