• +48 794 113 882

Miyabi 6000MCT 

Showing 1 - 8 of 8 items
Showing 1 - 8 of 8 items

Noże Japońskie Miyabi 6000MCT

Seria noży japońskich Miyabi 6000MCT charakteryzuje się pięknym ostrzem, które jest ręcznie wytwarzane w procesie wykuwania. Do wyprodukowania rdzenia zastosowana jest  stal proszkowa MC63 która jest zahartowana aż do 63+/-1 HRC, a okuwa go i dwuwarstwowa stal nadając ostrzu elastyczności. Noże kuchenne z serii Miyabi 6000MCT mają doskonałe właściwości tnące i szereg zalet, które z pewnością wyróżniają je pod kątem jakości i funkcjonalności wśród innych noży. Ostrza mają fakturę młotkowania „Tsuchime”, która wpływa na ich stylowy wygląd oraz pełni r bardzo praktyczną funkcję – żywność nie przykleja się do ostrza. Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo jest doskonale wyprofilowana i wygodna podczas długotrwałego użytkowania w kuchni domowej czy w restauracji.