• +48 794 113 882

Masamoto KS 

Showing 1 - 6 of 6 items
Showing 1 - 6 of 6 items

Masamoto KS Hon Kasumi

Masamoto KS to seria noży kuchennych, ręcznie ostrzonych i polerowanych przez doświadczonych rzemieślników. Cały proces produkcji noży Hon Kasumi różni sie znacząco od wytwarzania noży Kasumi, przede wszystkim większa liczbą poszczególnych etapów kucia, hartowania, ostrzenia i finalnego wykończenia. Ta seria noży Masamoto KS Hon Kasumi, wytwarzana jest ze węglowej stali Shiro-ko #2 noszącej nazwę Hitachi White Steel no.2. Ostrza tych tradycyjnych japońskich noży do sushi, hartowane są do poziomu twardości 62-63 HRC. Proces hartowania, użyta stal i jej struktura sprawiają że noże te bardzo długo utrzymuja ostrość. Rękojeść w krztałcie litery D, wykonana jest z drewna magnolii i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Masamoto KS Hon Kasumi to oczywisty wybów dla sushi masterów i miłosników kuchni japońskiej i azjatyckiej. Należy pamiętać że użyta do produkcji ostrzy stal nie jest nierdzewna i należy o nie odpowiednio zadbać.