• +48 794 113 882

Misy Hangiri i Szpatułki i Maty do Sushi 

Showing 1 - 7 of 7 items
Showing 1 - 7 of 7 items

Japońskie Misy Hangiri i Szpatułki do Ryżu i Maty do Sushi

Do profesjonalnych akcesoriów do przyrządzania sushi zalicza się zarówno mata do zawijania sushi, tradycyjna misa japońska hangiri, w której chłodzi się i przyprawia ryż jak i szpatułka do mieszania ryżu. Dzięki tym narzędziom łatwo przygotujesz ulubione japońskie danie, idealne na kolację we dwoje lub imprezę z przyjaciółmi. Misy Hangiri i szpatułki występują w różnych rozmiarach. Z powodzeniem sprawdzają się w kuchni prywatnej, jak i tej profesjonalnej, w restauracji.

Główny składnik znanego japońskiego dania – sushi – to ryż, który zakwasza się octem ryżowym. Poza samymi produktami, które tworzą tę wyjątkową potrawę, sushi to także pewnego rodzaju sztuka. Jego oryginalna oraz urzekająca wielobarwnością forma cieszy nie tylko kubki smakowe, lecz również oczy. Chociaż samodzielne przygotowanie sushi może stanowić małe wyzwanie, to przynosi zarazem dużo radości. Zdecydowanie warto wyposażyć się w akcesoria do sushi i spróbować przygody z jednym z najpopularniejszych dań na świecie.