- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: corian
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.
Ostrze wykonane jest w 33 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń wykonany jest z wysokowęglowej stali VG10. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC. Rękojeść wykonana jest w wersji z drewna pakka oraz z corianu, z funkcjonalnym płaskim zakończeniem . Seria Mcusta Zanmai Damascus VG10 jest dwustronnie ostrzona i jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
