- en
- pl
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Mcusta Zanmai Santoku 180mm Damast VG10 Red Pakka
TZ2-4003DR
- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.
Ostrze wykonane jest w 33 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń wykonany jest z wysokowęglowej stali VG10. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC. Rękojeść wykonana jest w wersji z drewna pakka oraz z corianu, z funkcjonalnym płaskim zakończeniem . Seria Mcusta Zanmai Damascus VG10 jest dwustronnie ostrzona i jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.
Ostrze wykonane jest w 33 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń wykonany jest z wysokowęglowej stali VG10. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC. Rękojeść wykonana jest w wersji z drewna pakka oraz z corianu, z funkcjonalnym płaskim zakończeniem . Seria Mcusta Zanmai Damascus VG10 jest dwustronnie ostrzona i jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
No customer comments for the moment.