• +48 794 113 882

Sakai Takayuki Octagon Wa-Gyuto 210mm

STO-210

599,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Wa-Gyuto
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii              
  • HRC: 60+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania. Gyuto z    tradycyjną rękojeścią japońską nazywa się Wa-Gyuto.

Sakai Takayuki Octagon, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej węglowej staliszwedzkiej, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 45 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu w krztałcie ośmiokąta (octagon) została wykonana z drewna magnolii.

Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania. Gyuto z    tradycyjną rękojeścią japońską nazywa się Wa-Gyuto.

Sakai Takayuki Octagon, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej węglowej staliszwedzkiej, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 45 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu w krztałcie ośmiokąta (octagon) została wykonana z drewna magnolii.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

 Sakai Takayuki Octagon Wa-Gyuto 210mm

Sakai Takayuki Octagon Wa-Gyuto 210mm

  • Typ: Wa-Gyuto
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii              
  • HRC: 60+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.