- en
- pl
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Sakai Kikumori Nihonko
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni Długość ostrza: 180 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 139 gramy
368,10 zł 409,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni Długość ostrza: 210 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 159 gramy
413,10 zł 459,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni Długość ostrza: 240 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 214 gramy
494,10 zł 549,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni Długość ostrza: 270 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 249 gramy
611,10 zł 679,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Sujihiki 240 mm
Typ: Sujihiki, nóż do plastrowania Długość ostrza: 240 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 161 gramy
494,10 zł 549,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm
Typ: Petty, Nóż uniwersalny Długość ostrza: 120 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 73 gramy
242,10 zł 269,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Honesuki – Kaku 150 mm
Typ: Honesuki-Kaku, Nóż do trybowania Długość ostrza: 150 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 161 gramy
422,10 zł 469,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Tasak 180 mm
Typ: Tasak, Cleaver Długość ostrza: 180 mm Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster Stal: SK Carbon Steel HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 300 gramy
703,20 zł 879,00 zł -20%
Noże kuchenne Sakai Kikumori Nihonko
Nihonko jest najpopularniejszą oraz najlepiej sprzedającą się linią noży kuchennych, które produkuje Sakai Kikumori. Powstają one z japońskiej stali węglowej (mającej zawartość węgla na poziomie 0,95%). Stal poddawana jest procesowi hartowania, dzięki czemu uzyskuje twardość w granicach 63 HRC. Na uwagę zasługuje sposób produkcji ostrzy noży Nihonko z jednego kawałka stali – używa się tutaj specjalnej techniki o nazwie mono-steel. Prezentowane noże można łatwo naostrzyć, a do tego przez długi czas utrzymują nadaną im ostrość. Polecane są zawodowym szefom kuchni, a także kucharzom domowym, którym zależy na praktycznych, ostrych nożach, długo zachowującym swoje znakomite właściwości. Estetyczna i poręczna rękojeść noży Sakai Kikumori Nihonko wykonywana jest z drewna pakka i ma ergonomiczny kształt zwiększający wygodę użytkowania. Ostrza noży wykonane są ze stali, która nie zalicza się do nierdzewnych, więc po zakończeniu pracy trzeba pamiętać o tym, by je umyć oraz osuszyć.Sakai Kikumori należy do liderów wśród japońskich producentów noży kuchennych, oferując swoje wyroby w głównej mierze profesjonalistom. Przedsiębiorstwo zostało założone w roku 1926, czerpiąc z doświadczenia i 600-letniej tradycji centrum japońskiej produkcji noży – Sakai. Zaletą wyróżniającą te noże kuchenne są szczególne cechy wynikające właśnie z wielowiekowej historii japońskiego rzemiosła. Sakai Kikumori współpracuje z wybitnymi kowalami oraz ostrzycielami, dzięki czemu może nam zaoferować szeroki wachlarz noży kuchennych o profesjonalnym zastosowaniu – od tradycyjnych utrzymanych w japońskim stylu po nowoczesne noże kuchenne w stylu zachodnim. Warto wspomnieć, że Izba Handlowo-Przemysłowa Sakai przyznaje najlepszym firmom certyfikaty „SAKAI WAZASHU”, które są rozpoznawalne zarówno w Japonii, jak i na całym świecie. Producent noży kuchennych Sakai Kikumori w kwietniu 2011 roku otrzymał certyfikat „SAKAI WAZASHU” (Numer certyfikatu 0075).