- en
- pl
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Sakai Kikumori Kasumitogi
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 210 mm
Typ: Yanagiba Długość ostrza: 210 mm Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel HRC: 62-63 Typ ostrzenia: jednostronne
1 079,20 zł 1 349,00 zł -20%Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Typ: Yanagiba Długość ostrza: 240 mm Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel HRC: 62-63 Typ ostrzenia: jednostronne
1 135,20 zł 1 419,00 zł -20%Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Typ: Yanagiba Długość ostrza: 270 mm Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel HRC: 62-63 Typ ostrzenia: jednostronne
1 303,20 zł 1 629,00 zł -20%Sakai Kikumori Kasumitogi Usuba 180 mm
Typ: Usuba Długość ostrza: 180 mm Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel HRC: 62-63 Typ ostrzenia: jednostronne
1 135,20 zł 1 419,00 zł -20%Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Typ: Deba Długość ostrza: 165 mm Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel HRC: 62-63 Typ ostrzenia: jednostronne
1 231,20 zł 1 539,00 zł -20%Sakai Kikumori Gokujyo Gyuto 240 mm
Typ: Gyuto Długość ostrza: 240 mm Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza HRC: 62-63 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 171 gramy
0,00 zł
Ręcznie kute noże do sushi Sakai Kikumori Kasumitogi
Wyjątkowa seria noży kuchennych Sakai Kikumori Kasumi-Togi cechuje się ręcznym wykańczaniem, którym zajmują się najlepsi rzemieślnicy z Sakai Kikumori. Noże, które zawierają się w tej linii, mają doskonałe ostrza wytwarzane z dwóch warstw. Wewnątrz znajduje się rdzeń ze stali węglowej o nazwie Yasuki White – 2 Steel, a z zewnątrz jest warstwa miękkiego żelaza. W trakcie stosowanego procesu hartowania noże zyskują twardość na wysokim poziomie 62-63 HRC. Dodatkową zaletę stanowi fakt, że przez długi czas utrzymują one nadaną im ostrość. Piękne wykończenie ostrza – Kasumi – oznacza w swobodnym tłumaczeniu „mglisty”, co dobrze odwzorowuje kontrastującą z wypolerowaną krawędzią tnącą „mglistość” miękkiego żelaza. Mają one także wygodną rękojeść w kształcie litery D, która powstaje z magnoliowego drewna, dodatkowo wykończoną skuwką z rogu bawołu.
Noże kuchenne Sakai Kikumori Kasumi-Togi w tradycyjnym japońskim stylu stanowią przykład pięknego rzemiosła, które łączy się z najwyższą jakością. Nadają się zarówno do profesjonalnego użytku przez mistrzów sushi, jak i do domowego zastosowania przez wszystkich entuzjastów gotowania i amatorów potraw japońskich (w szczególności sushi). Noże z tej serii nie należą do grup nierdzewnych, a więc należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji, która umożliwi długotrwałe użytkowanie w doskonałym stanie.
Jednym z najlepszych producentów japońskich noży kuchennych już od długiego czasu pozostaje firma Sakai Kikumori. Została ona założona w 1926 roku i od tej pory spełnia oczekiwania najbardziej wymagających, profesjonalnych szefów kuchni. Walory noży Sakai Kikumori zapewnione są dzięki inspiracji wielowiekową historią rzemiosła japońskiego – Sakai już od 600 lat pełni funkcję głównego centrum wytwarzania doskonałych noży. Ten znany producent współpracuje z najlepszymi ostrzycielami i kowalami, dzięki czemu jest w stanie zaoferować całą gamę noży w tradycyjnym stylu japońskim, a także w nowoczesnym stylu zachodnim. W 2011 roku firma uzyskała nadawany przez Izbę Handlowo-Przemysłową Sakai certyfikat „SAKAI WAZASHU” (nr certyfikatu 0075), który otrzymują najlepsze marki znane zarówno w Japonii, jak i na całym świecie.