- en
- pl
Brak produktów
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Sakai Takayuki Octagon Santoku 180mm
STOs-180
- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 60+/-1 HRC
- Typ ostrzenia: dwustronne
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania
i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.
Sakai Takayuki Octagon, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej węglowej staliszwedzkiej, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 45 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu w krztałcie ośmiokąta (octagon) została wykonana z drewna magnolii.
Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania
i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.
Sakai Takayuki Octagon, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej węglowej staliszwedzkiej, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 45 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu w krztałcie ośmiokąta (octagon) została wykonana z drewna magnolii.
No customer comments for the moment.