• +48 794 113 882

Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra 

Showing 1 - 8 of 8 items
  • W magazynie

    Typ: Nóż do obierania Długość ostrza: 90 mm Długość całkowita: 202 mm Grubość klingi: 1,6 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 72 g

    719,00 zł
  • Brak

    Typ: Nóż uniwersalny Długość ostrza: 110 mm Długość całkowita: 225 mm Grubość klingi: 1,4 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 76 g

    789,00 zł
    Add to cart
  • Brak

    Typ: Nóż uniwersalny Długość ostrza: 150 mm Długość całkowita: 268 mm Grubość klingi: 1,6 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 84 g

    869,00 zł
    Add to cart
  • Brak

    Typ: Nóż Santoku  Długość ostrza: 180 mm Długość całkowita: 319 mm Grubość klingi: 1,9 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 175 g

    1 019,00 zł
    Add to cart
  • Brak

    Typ: Nóż szefa / Gyuto Długość ostrza: 210 mm Długość całkowita: 356 mm Grubość klingi: 1,85 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 195 g

    1 119,00 zł
    Add to cart
  • W magazynie

    Typ: Nóż szefa / Gyuto Długość ostrza: 240 mm Długość całkowita: 390 mm Grubość klingi: 2,1 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 225 g

    1 369,00 zł
  • Brak

    Typ: Nóż Sujihiki Długość ostrza: 240 mm Długość całkowita: 378 mm Grubość klingi: 1,8 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 164 g

    1 379,00 zł
    Add to cart
  • Brak

    Typ: Nóż Sujihiki Długość ostrza: 270 mm Długość całkowita: 411 mm Grubość klingi: 1,7 mm Rękojeść: micarta Stal: VG10, 33 warstwy damascus HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 179 g

    1 449,00 zł
    Add to cart
Showing 1 - 8 of 8 items

Noże Kuchenne Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra

Wyjątkowa seria Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra obejmuje świetne i bardzo wytrzymałe noże, które cechują się nie tylko dobrymi parametrami, ale też estetycznym wyglądem. Rdzeń tych noży wytwarzany jest z cenionej stali VG-10, którą obkłada się kolejno 32 warstwami stali damasceńskiej. Ta piękna i znana stal sprawia, że na ostrzach widnieje oryginalny wzór, dodający nożom stylowego wyglądu. Warto nadmienić, że cechą, która wyróżnia producenta noży Mcusta, są cienkie ostrza – tym samym krojenie za ich pomocą należy do prostych i bardzo przyjemnych zajęć. W trakcie przeprowadzonego hartowania twardość ostrzy dochodzi do 61 +/- 1 HRC, a ponadto długo trzymają one nadaną ostrość. Wygodna rękojeść powstaje z czarnej micarty, która również charakteryzuje się wytrzymałością, a ponadto odpornością na działanie wody. Zdobienie pinem oraz wykończenie stalowym bolsterem i czerwonymi przekładkami nadaje nożom niepowtarzalny charakter.

Założona w roku 1964 firma Mcusta na początku była wyspecjalizowana w produkcji kuchennych nożyczek. Dzięki specjalizacji w wytwarzaniu noży dzisiaj jest to jeden z cenionych i znanych producentów, który stosuje niepowtarzalny proces produkcji. Wyróżnikiem jest np. to, że noże Mcusta są wycinane w laserowy sposób z arkuszy stali. Dzięki laserowi nie ma naprężenia w stali, a tym samym ostrze jest znacznie trwalsze. Producent wyjątkowo dużą uwagę przykłada do dbałości o szczegóły oraz jak najwyższą jakość wykonania noży.

Warto też nadmienić, że rękojeści oraz piny noży Mcusta zostają poddane frezowaniu z dokładnością do 0,001 mm. Stosuje się w tym celu wysokiej klasy maszyny CNC. Wszystkie noże podczas produkcji są sprawdzane, a także składane ręcznie, natomiast za ich ostateczne ostrzenie odpowiedzialni są mistrzowie reprezentujący firmę. Dzięki temu doskonałe noże Mcusta zachwycają niesamowitą ostrością natychmiast po wyjęciu ich z pudełka.