• +48 794 113 882

Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra 

Showing 1 - 8 of 8 items
Showing 1 - 8 of 8 items

Noże Kuchenne Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra

Wyjątkowa seria Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra obejmuje świetne i bardzo wytrzymałe noże, które cechują się nie tylko dobrymi parametrami, ale też estetycznym wyglądem. Rdzeń tych noży wytwarzany jest z cenionej stali VG-10, którą obkłada się kolejno 32 warstwami stali damasceńskiej. Ta piękna i znana stal sprawia, że na ostrzach widnieje oryginalny wzór, dodający nożom stylowego wyglądu. Warto nadmienić, że cechą, która wyróżnia producenta noży Mcusta, są cienkie ostrza – tym samym krojenie za ich pomocą należy do prostych i bardzo przyjemnych zajęć. W trakcie przeprowadzonego hartowania twardość ostrzy dochodzi do 61 +/- 1 HRC, a ponadto długo trzymają one nadaną ostrość. Wygodna rękojeść powstaje z czarnej micarty, która również charakteryzuje się wytrzymałością, a ponadto odpornością na działanie wody. Zdobienie pinem oraz wykończenie stalowym bolsterem i czerwonymi przekładkami nadaje nożom niepowtarzalny charakter.

Założona w roku 1964 firma Mcusta na początku była wyspecjalizowana w produkcji kuchennych nożyczek. Dzięki specjalizacji w wytwarzaniu noży dzisiaj jest to jeden z cenionych i znanych producentów, który stosuje niepowtarzalny proces produkcji. Wyróżnikiem jest np. to, że noże Mcusta są wycinane w laserowy sposób z arkuszy stali. Dzięki laserowi nie ma naprężenia w stali, a tym samym ostrze jest znacznie trwalsze. Producent wyjątkowo dużą uwagę przykłada do dbałości o szczegóły oraz jak najwyższą jakość wykonania noży.

Warto też nadmienić, że rękojeści oraz piny noży Mcusta zostają poddane frezowaniu z dokładnością do 0,001 mm. Stosuje się w tym celu wysokiej klasy maszyny CNC. Wszystkie noże podczas produkcji są sprawdzane, a także składane ręcznie, natomiast za ich ostateczne ostrzenie odpowiedzialni są mistrzowie reprezentujący firmę. Dzięki temu doskonałe noże Mcusta zachwycają niesamowitą ostrością natychmiast po wyjęciu ich z pudełka.