• +48 794 113 882

Mcusta Zanmai Damascus Corian 

Showing 1 - 10 of 10 items
Showing 1 - 10 of 10 items

Japońskie Noże Kuchenne Mcusta Zanmai Damascus Corian

Rekomendowana seria Mcusta Zanmai Damascus Corian składa się z mocnych i bardzo funkcjonalnych noży, które zachwycają nie tylko swoją wytrzymałością, ale również estetycznym wyglądem. Posiadają one rdzeń wykonywany ze stali VG-10, który podczas produkcji zostaje obłożony piękną, 32-warstwową stalą damasceńską. Znajdujący się na niej efektowny wzór czyni każdy nóż Mcusta Zanmai Damascus Corian niepowtarzalnym. Warto zwrócić uwagę na fakt, że producent Mcusta tworzy noże z cienkimi ostrzami, dzięki którymi krojenie staje się znacznie przyjemniejsze i łatwiejsze. Ostrza są ponadto dostatecznie twarde, ponieważ w czasie hartowania uzyskują wysoki stopień 61 +/- 1 HRC. Nawet przy intensywnym eksploatowaniu długo utrzymują nadaną ostrość. Rękojeść noży z serii Mcusta Zanmai Damascus Corian wytwarza się z odpornego na działanie wilgoci jasnego corianu, a całość zostaje wykończona eleganckim bolsterem ze stali. Ergonomiczną rękojeść o wygodnym kształcie wzmacniają także trzy piny.

 

Ceniona firma Mcusta powstała w roku 1964, specjalizując się początkowo w produkcji kuchennych nożyczek. Z czasem specjalizacja poszła w kierunku noży kuchennych, które obecnie są znane z wyjątkowego procesu produkcji i swoich doskonałych właściwości. Do wycinania noży ze stalowych arkuszy stosuje się bowiem laser, który nie napręża stali, dzięki czemu ostrze jest o wiele bardziej trwałe i odporne. Producent od samego początku swojego istnienia dba o detale oraz przykłada dużą wagę do najwyższej jakości swoich wyrobów.

 

Piny oraz rękojeści frezowane są z wysoką dokładnością – do 0,001 mm, a ma to miejsce przy użyciu maszyn CNC wysokiej klasy. Sprawdzane oraz składane ręcznie noże są w ostatecznym etapie ostrzone przez prawdziwych mistrzów, dzięki czemu już po wyciągnięciu noża z pudełka można cieszyć się jego niebywałą ostrością.