Filtrowanie

Noże Yoshida Hamono

Yoshida Hamono to rodzinną firma w bardzo długą tradycją ręcznego kucia noży i narzędzi. Yoshida Hamono w szczególności specjalizuje się w produkcji noży ze stali proszkowej ZDP-189.

Noże z serii Black ZDP-189, wykuwane w technice SAN-MAI, jest to ostrze trójwarstwowe gdzie bardzo twardy rdzeń został wykuty ze stali ZDP-189 a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali nierdzewnej które ochraniają rdzeń. Dzięki zastosowaniu techniki San-mai, ostrza są wytrzymałe i elastyczne. W procesie obróbki cieplnej noże te uzyskują bardzo wysoką twardość na poziomie 65-67 HRC.

Wykończenie ostrza Kuro-uchi, jest to nieprzetworzona (czarna) stal która nadaje tym nożom niepowtarzalnego japońskiego wyglądu. Na ostrzach widać także ślady po ręcznym kuciu, lekkie wgniecenia, co sprawia że każdy nóż kuchenny jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Tradycyjna japońska rękojeść oktagonalna w stylu „WA” została wykonana z ciemnego drewna orzechowego, i jest bardzo wygodna zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych. Noże z serii Black ZDP-189 uosabiają w sobie cechy najlepszych noży kuchenny, najlepsza stal ZDP-189, funkcjonalność i piękne tradycyjne wykończenie.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:

Noże Sakai Kikumori Noże Seki Kanetsugu Noże Takamura Noże Takahisa Gyuto Santoku Bunka Nakiri Nóż Szefa Kuchni Nóż Wielozadaniowy Nóż do Warzyw Mały Nóż uniwersalny Shirogami #3 SK5  SG2 / R2  VG-1 VG-10 VG-5 ZDP-189