Kanetsugu Pro-M


Kanetsugu Pro-M


Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to klasyczne noże japońskie w zachodnim stylu. Ostrza zostały wykute z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8. W trakcie procesu hartowania noże poddawane są specjalnej obróbce cieplnej, tzw. „sub-zero treatment”, podczas którego ostrza schładza się do temperatury -70 C°, nadając im twardość na poziomie 59+/-1 HRC. To co wyróżnia te noże to niesamowite właściwości tnące dzięki tradycyjnemu wypukłemu szlifowi „hamaguri ba”. Samo wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży z tej półki cenowej.
Rękojeść jest wykonana z drewna pakka, które odpowiednio zaimpregnowane pozostaje odporne na wilgoć. Specjalnie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt podczas pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.