• +48 794 113 882

Kanetsugu Pro-M 

Showing 1 - 8 of 8 items
  • W magazynie

    Typ: Nóż uniwersalny Długość ostrza: 130 mm Długość całkowita: 245 mm Wysokość ostrza: 29 mm Grubość ostrza: 1,7 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 70 gram

    229,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Nóż uniwersalny Długość ostrza: 150 mm Długość całkowita: 260 mm Wysokość ostrza: 30 mm Grubość ostrza: 1,7 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 80 gram

    249,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Nóż Santoku Długość ostrza: 170 mm Długość całkowita: 295 mm Wysokość ostrza: 42 mm Grubość ostrza: 1,7 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 140 gram

    359,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni Długość ostrza: 180 mm Długość całkowita: 305 mm Wysokość ostrza: 39 mm Grubość ostrza: 2 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 150 gram

    349,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni Długość ostrza: 210 mm Długość całkowita: 335 mm Wysokość ostrza: 42 mm Grubość ostrza: 2 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 170 gram

    369,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni Długość ostrza: 240 mm Długość całkowita: 370 mm Wysokość ostrza: 48 mm Grubość ostrza: 2 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 190 gram

    449,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Honesuki / Nóż do trybowania Długość ostrza: 145 mm Długość całkowita: 270 mm Wysokość ostrza: 40 mm Grubość ostrza: 2 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 135 gram

    359,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Sujihiki / Nóż do plastrowania Długość ostrza: 240 mm Długość całkowita: 370 mm Wysokość ostrza: 37 mm Grubość ostrza: 2 mm Rękojeść: drewno pakka Stal: AUS-8, monosteel HRC: 59+/-1 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 165 gram

    419,00 zł
Showing 1 - 8 of 8 items

Kanetsugu Pro-M


Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to klasyczne noże japońskie w zachodnim stylu. Ostrza zostały wykute z jednego kawałka nierdzewnej stali AUS-8. W trakcie procesu hartowania noże poddawane są specjalnej obróbce cieplnej, tzw. „sub-zero treatment”, podczas którego ostrza schładza się do temperatury -70 C°, nadając im twardość na poziomie 59+/-1 HRC. To co wyróżnia te noże to niesamowite właściwości tnące dzięki tradycyjnemu wypukłemu szlifowi „hamaguri ba”. Samo wykończenie noża i spasowanie rękojeści jest niespotykane wśród innych noży z tej półki cenowej.
Rękojeść jest wykonana z drewna pakka, które odpowiednio zaimpregnowane pozostaje odporne na wilgoć. Specjalnie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt podczas pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).