• +48 794 113 882

Kanetsugu Miyabi Issin 

Showing 1 - 6 of 6 items
  • W magazynie

    Typ: Nóż uniwersalny Długość ostrza: 90 mm Długość całkowita: 200 mm Wysokość ostrza: 20 mm Grubość ostrza: 1,5 mm Rękojeść: palisander Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410 HRC: 57-58 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 40 gram

    119,00 zł
  • W magazynie

    Typ: Nóż uniwersalny Długość ostrza: 120 mm Długość całkowita: 225 mm Wysokość ostrza: 28 mm Grubość ostrza: 1,5 mm Rękojeść: palisander Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410 HRC: 57-58 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 50 gram

    129,00 zł
  • Brak

    Typ: Nóż uniwersalny Długość ostrza: 150 mm Długość całkowita: 255 mm Wysokość ostrza: 30 mm Grubość ostrza: 1,5 mm Rękojeść: palisander Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410 HRC: 57-58 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 55 gram

    139,00 zł
    Add to cart
  • W magazynie

    Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni Długość ostrza: 180 mm Długość całkowita: 300 mm Wysokość ostrza: 42 mm Grubość ostrza: 1,6 mm Rękojeść: palisander Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410 HRC: 57-58 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 100 gram

    199,00 zł
  • Brak

    Typ: Sujihiki / Nóż do plastrowania Długość ostrza: 210 mm Długość całkowita: 330 mm Wysokość ostrza: 34 mm Grubość ostrza: 1,6 mm Rękojeść: palisander Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410 HRC: 57-58 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 100 gram

    209,00 zł
    Add to cart
  • W magazynie

    Typ: Nóż Nakiri Długość ostrza: 165 mm Długość całkowita: 285 mm Wysokość ostrza: 45 mm Grubość ostrza: 1,6 mm Rękojeść: palisander Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410 HRC: 57-58 Typ ostrzenia: dwustronne Waga: 120 gram

    229,00 zł
Showing 1 - 6 of 6 items

Noże Kanetsugu Miyabi Issin - stal AUS-8

Kanetsugu Miyabi Issin to seria noży o trójwarstwowej konstrukcji, wykonanych w technice SAN-MAI. Rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali AUS-8, która została obłożona miękką stalą nierdzewną SUS-410. Dzięki takiej konstrukcji noże są całkowicie nierdzewne, bardziej elastyczne i łatwiejsze w utrzymaniu.

W procesie hartowania nadano tym nożom twardość 57-58 w skali Rockwella, dzięki czemu dość długo trzymają ostrość.
Rękojeść jest wykonana z drewna palisandru, które odpowiednio zaimpregnowane pozostaje odporne na wilgoć. Noże z tej serii to doskonały stosunek ceny do jakości. Są polecane domowym kucharzom i pasjonatom gotowania, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z nożami japońskimi.

Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1919 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu - słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).