Shirogami 2


Noże ze stali shirogami

Stal Shirogami (biała) jest klasyfikowana jako #1, #2 i #3.

  • 1 ma najwyższą zawartość węgla,
  • 3 najniższą.
  • 2 to najczęściej używana stal Shirogami.

Stal Shirogami to bardzo drobnoziarnista stal węglowa wykonana z żelaza o bardzo niskim poziomie zanieczyszczeń i uwielbiana za łatwość ostrzenia i zdolność do szybkiego przyjmowania bardzo cienkiej, ostrej jak brzytwa krawędzi. Stal Shirogami jest ulubieńcem szefów kuchni sushi na noże, w których bardzo dobre wykończenie jest niezbędne.

Nie najłatwiejsza stal do prawidłowego kucia i hartowania, dobrze wykonana stal Shirogami jest świadectwem umiejętności kowala. Stal Shirogami jest reaktywna i wymaga ostrożności, aby uniknąć rdzy, ponieważ praktycznie nie ma odporności na rdzę.

Sprawdź także: 

Japońskie noże kuchenne ze stali damasceńskiejNoże ze stali Aogami2Noże ze stali Aogami SuperNoże ze stali SK5Noże ze stali AUS-8Noże ze stali MBS-26, Japońskie noże kuchenne ze stali nierdzewnej Japońskie noże ze stali SG2/ R2,  Noże ze stali VG-1Kuchenne noże ze stali VG-10Noże ze stali VG-5

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.