Aogami 2


Noże Tojiro Aogami

Tojiro Aogami przedstawia profesjonalną serię noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, które ostrzone są jednostronnie. Doskonale spełniają one swoją funkcję przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi.

Wysokiej jakości noże mają dwuwarstwowe ostrze z rdzeniem wykonanym z mocnej, twardej stali węglowej Aogami (zewnętrzna warstwa powstaje ze stali miękkiej). Specjalna technika pozwala na otrzymanie noża o niezwykłej twardości (63 +/- 1 HRC).

Wykonana z japońskiego drewna HO rękojeść posiada wykończenie z ozdobnej skuwki z bawolego rogu. Każdy z noży Tojiro Aogami jest wykuwany oraz wykańczany w ręczny sposób. Seria ta nie jest nierdzewna, więc noże wymagają właściwie dobranej pielęgnacji. Można je polecić wszystkim sushi masterom, a także prawdziwym miłośnikom sushi. Noże Tojiro Aogami są zapakowane w ładne, prezentowe pudełka.

Sprawdź także: 

Japońskie noże kuchenne ze stali damasceńskiejNoże ze stali węglowejNoże ze stali Aogami SuperNoże ze stali SK5Noże ze stali AUS-8Noże ze stali MBS-26Noże kuchenne ze stali Shirogami 2 Japońskie noże kuchenne ze stali nierdzewnej Japońskie noże ze stali SG2/ R2,  Noże ze stali VG-1Kuchenne noże ze stali VG-10Noże ze stali VG-5

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.