Aogami Super


Noże ze stali Aogami Super

Aogami Super czyli bardzo prestiżowa stal Blue Steel (dwie nazwy tej niezwykle ostrej stali stosuje się zamiennie).  Wykuwa się z niej 3-warstwowe, a bardzo ostre i wyjątkowo piękne noże, których grzbiet nie ma nawet 2 mm grubości.

3-warstwowe noże ze stali Aogami Super potrafią trzymać ostrość nawet do 4-5 miesięcy pod warunkiem, że będziesz kroić na deskach z drewna, czy specjalnych, japońskich deskach. Twardość stali na poziomie 63-65 stopni HRC w skali Rockwella dobitnie wskazuje, że możesz spodziewać się naprawdę wyjątkowego noża.  Ostrzenie noży z tej stali odbywa się na kamieniach syntetycznych

Sprawdź także: 

Japońskie noże kuchenne ze stali damasceńskiejNoże ze stali Aogami2Noże kuchenne ze stali węglowejNoże ze stali SK5Noże ze stali AUS-8Noże ze stali MBS-26Noże kuchenne ze stali Shirogami 2 Japońskie noże kuchenne ze stali nierdzewnej Japońskie noże ze stali SG2/ R2,  Noże ze stali VG-1Kuchenne noże ze stali VG-10Noże ze stali VG-5

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.