• +48 794 113 882

Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke 240 mm jednostronny

KS-1724

1 889,10 zł

-10%

2 099,00 zł z vat

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Kiritsuke
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie
  • Wykończenie: ręczne, Hon Kasumi

Japoński nóż kuchenny Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke ma ostrze jednostronnie ostrzone, którego długość wynosi 240 mm. To jeden z nielicznych noży japońskich, który jest uniwersalny – doskonale sprawdza się zarówno jako Usuba (nóż do prac kuchennych z warzywami), jak i jako Yanagiba (nóż używany podczas przyrządzania sashimi oraz sushi).

Serię noży Masamoto KS cechuje ręczny sposób wytwarzania – zarówno na etapie ostrzenia, jak i polerowania oraz wykańczania – którym zajmują się wykwalifikowani, biegli w swoim fachu rzemieślnicy. Porównując sposób wytwarzania noża Kasumi ze sposobem produkcji noża Hon Kasumi, należy zwrócić uwagę na fakt, że przy Hon Kasumi wymaganych jest kilka dodatkowych działań (podczas wykuwania, hartowania, ostrzenia i finalnie wykańczania) i znacznie większy kunszt. Niezwykła seria noży Masamoto KS Hon Kasumi charakteryzuje się ostrzami wykonanymi z dwóch warstw stali – rdzeń tworzy Shiro-ko #2 o nazwie Hitachi White Steel no.2, będąca stalą węglową, natomiast zewnętrzną warstwę produkuje się z miękkiej stali. Specjalna metoda hartowania sprawia, że ostrza nabierają wręcz niespotykanej twardości na poziomie 62-63 HRC. Te wybitnej klasy japońskie noże, reprezentujące wspaniały tradycyjny styl, przez długi czas pozostają ekstremalnie ostre. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach – w rękach wymagających jakości sushi masterów – jak i w tych domowych (spełniając oczekiwania miłośników sushi oraz japońskiej kuchni). Rękojeść o kształcie litery D wykonuje się z drewna magnoliowego i wykańcza ozdobną skuwką z bawolego rogu. Japońskie noże Masamoto KS Hon Kasumi nie należą do grupy nierdzewnych, więc tym samym wymagają szczególnej, dobranej pielęgnacji. Doskonały stosunek jakości do ceny to cecha wyróżniająca serię noży Masamoto KS na tle pozostałych serii noży japońskich spod tej marki.
Rodzaje nożyNóż Kiritsuke
Materiał ostrzaStal węglowa

Japoński nóż kuchenny Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke ma ostrze jednostronnie ostrzone, którego długość wynosi 240 mm. To jeden z nielicznych noży japońskich, który jest uniwersalny – doskonale sprawdza się zarówno jako Usuba (nóż do prac kuchennych z warzywami), jak i jako Yanagiba (nóż używany podczas przyrządzania sashimi oraz sushi).

Serię noży Masamoto KS cechuje ręczny sposób wytwarzania – zarówno na etapie ostrzenia, jak i polerowania oraz wykańczania – którym zajmują się wykwalifikowani, biegli w swoim fachu rzemieślnicy. Porównując sposób wytwarzania noża Kasumi ze sposobem produkcji noża Hon Kasumi, należy zwrócić uwagę na fakt, że przy Hon Kasumi wymaganych jest kilka dodatkowych działań (podczas wykuwania, hartowania, ostrzenia i finalnie wykańczania) i znacznie większy kunszt. Niezwykła seria noży Masamoto KS Hon Kasumi charakteryzuje się ostrzami wykonanymi z dwóch warstw stali – rdzeń tworzy Shiro-ko #2 o nazwie Hitachi White Steel no.2, będąca stalą węglową, natomiast zewnętrzną warstwę produkuje się z miękkiej stali. Specjalna metoda hartowania sprawia, że ostrza nabierają wręcz niespotykanej twardości na poziomie 62-63 HRC. Te wybitnej klasy japońskie noże, reprezentujące wspaniały tradycyjny styl, przez długi czas pozostają ekstremalnie ostre. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach – w rękach wymagających jakości sushi masterów – jak i w tych domowych (spełniając oczekiwania miłośników sushi oraz japońskiej kuchni). Rękojeść o kształcie litery D wykonuje się z drewna magnoliowego i wykańcza ozdobną skuwką z bawolego rogu. Japońskie noże Masamoto KS Hon Kasumi nie należą do grupy nierdzewnych, więc tym samym wymagają szczególnej, dobranej pielęgnacji. Doskonały stosunek jakości do ceny to cecha wyróżniająca serię noży Masamoto KS na tle pozostałych serii noży japońskich spod tej marki.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke 240 mm jednostronny

Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke 240 mm jednostronny

  • Typ: Kiritsuke
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie
  • Wykończenie: ręczne, Hon Kasumi

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.