• +48 794 113 882

Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke 240 mm dwustronny

KS-1624

2 024,10 zł

-10%

2 249,00 zł z vat

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Kiritsuke
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
  • Wykończenie: ręczne, Hon Kasumi

Znakomity nóż kuchenny Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke, który jest dwustronnie ostrzony, reprezentuje nieliczną grupę japońskich noży, które mają uniwersalne zastosowanie. Jego 240-milimetrowe ostrze pozwala na wygodną pracę z warzywami – sprawdza się tu w roli Usuby, jak i podczas przyrządzania sushi i sashimi – idealnie nadaje się do stosowania jako Yanagiba.

Ręcznie ostrzona, polerowana, a ponadto wykańczana seria znakomitych noży kuchennych Masamoto KS to dzieło doskonałych i doświadczonych rzemieślników. Proces wytwarzania noży Hon Kasumi różni się od sposobu produkowania noży Kasumi większą liczbą czynności na kolejnych etapach kucia, hartowania, ostrzenia, jak i wykańczania, a ponadto tym, że wymaga większego kunsztu. Ceniona seria KS Hon Kasumi obejmuje noże, które posiadają dwuwarstwowe ostrze (z rdzeniem z węglowej stali Shiro-ko #2 noszącej nazwę Hitachi White Steel no.2 oraz warstwą zewnętrzną powstającą z miękkiej stali). Producent Masamoto stosuje szczególny proces hartowania, który nadaje ostrzom nadzwyczajną twardość rzędu 62-63 HRC. Te wybitne noże w japońskim, tradycyjnym stylu bardzo długo utrzymują pierwotnie nadaną im ostrość. Stanowią doskonały wybór dla wszystkich sushi masterów, jak również dla miłośników sushi i kuchni japońskiej. Wytwarzana z drewna magnolii rękojeść kształtem przypomina literę D i ozdobiona jest estetyczną skuwką z rogu bawolego. Noże kuchenne Masamoto KS Hon Kasumi nie są nierdzewne, dlatego by korzystać z ich znakomitych właściwości, należy pamiętać o właściwej pielęgnacji. Zaletą całej serii noży KS jest wyśmienity stosunek jakości do ceny, którym zdecydowanie wyróżnia się pośród innych serii noży w japońskim stylu, które oferuje ceniony producent Masamoto.
Rodzaje nożyNóż Kiritsuke
Materiał ostrzaStal węglowa

Znakomity nóż kuchenny Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke, który jest dwustronnie ostrzony, reprezentuje nieliczną grupę japońskich noży, które mają uniwersalne zastosowanie. Jego 240-milimetrowe ostrze pozwala na wygodną pracę z warzywami – sprawdza się tu w roli Usuby, jak i podczas przyrządzania sushi i sashimi – idealnie nadaje się do stosowania jako Yanagiba.

Ręcznie ostrzona, polerowana, a ponadto wykańczana seria znakomitych noży kuchennych Masamoto KS to dzieło doskonałych i doświadczonych rzemieślników. Proces wytwarzania noży Hon Kasumi różni się od sposobu produkowania noży Kasumi większą liczbą czynności na kolejnych etapach kucia, hartowania, ostrzenia, jak i wykańczania, a ponadto tym, że wymaga większego kunsztu. Ceniona seria KS Hon Kasumi obejmuje noże, które posiadają dwuwarstwowe ostrze (z rdzeniem z węglowej stali Shiro-ko #2 noszącej nazwę Hitachi White Steel no.2 oraz warstwą zewnętrzną powstającą z miękkiej stali). Producent Masamoto stosuje szczególny proces hartowania, który nadaje ostrzom nadzwyczajną twardość rzędu 62-63 HRC. Te wybitne noże w japońskim, tradycyjnym stylu bardzo długo utrzymują pierwotnie nadaną im ostrość. Stanowią doskonały wybór dla wszystkich sushi masterów, jak również dla miłośników sushi i kuchni japońskiej. Wytwarzana z drewna magnolii rękojeść kształtem przypomina literę D i ozdobiona jest estetyczną skuwką z rogu bawolego. Noże kuchenne Masamoto KS Hon Kasumi nie są nierdzewne, dlatego by korzystać z ich znakomitych właściwości, należy pamiętać o właściwej pielęgnacji. Zaletą całej serii noży KS jest wyśmienity stosunek jakości do ceny, którym zdecydowanie wyróżnia się pośród innych serii noży w japońskim stylu, które oferuje ceniony producent Masamoto.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke 240 mm dwustronny

Masamoto KS Hon Kasumi Kiritsuke 240 mm dwustronny

  • Typ: Kiritsuke
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
  • Wykończenie: ręczne, Hon Kasumi

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.