• +48 794 113 882

Tojiro DP 3 

Showing 1 - 4 of 4 items
Showing 1 - 4 of 4 items
         Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść nie posiada skuwki/bolstera i jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego, co zapewnia dużą wytrzymałość na zmiany temperatury a także daje dodatkową ochronę antybakteryjną.           Seria ta jest dwustronnie ostrzona, jest polecana przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.