• +48 794 113 882

Tojiro Shirogami 

Showing 1 - 12 of 20 items
Showing 1 - 12 of 20 items
          Tojiro Shirogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali ochrania rdzeń i nadaje elastyczności. Nakiri 165mm oraz Santoku 165mm są tradycyjnie kute i posiadaja niepowtarzalny wygląd kutej stali. Wszystkie noże są ręcznie wykonane, nie ma dwóch identycznych egzemplarzy.          Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże  Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże zapakowane są  w estetyczne pudełka prezentowe.