- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 200mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: ceramika - węglik cyrkonu
- Typ ostrzenia: jednostronne
Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i jest idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.
Seria Kyotop jest najbardziej zaawansowaną technicznie i dopracowaną linią noży ceramicznych marki Kyocera. Ostrza tych noży zostały wykonane z najwyższej jakości ceramiki, tj. z węglika cyrkonu (ZrC), który jest całkowicie obojętny chemicznie. Twardość ceramiki jest bardzo zbliżona do twardości diamentu, a co za tym idzie noże te trzymają ostrość niesamowicie długo. Wszystkie noże są ręcznie wykańczane, a ostrza hartowane unikalną metodą HIP, polegającą na prasowaniu ceramiki izostatycznie w bardzo wysokich temperaturach. Używając noży ceramicznych Kyocera Kyotop masz pewność, że warzywa i owoce nie zmienią smaku w kontakcie z nożem i zachowają wszystkie wartości odżywcze. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
