Filtrowanie

Noże Masamoto

Masamoto zajmuje się produkcją wysokiej jakości noży kuchennych od ponad 150 lat. Jako wiodący producent noży do sushi w Kraju Kwitnącej Wiśni oferuje najlepsze akcesoria dla wszystkich mistrzów, jak i miłośników sushi.

Firma Masamoto powstała wraz z końcem okresu Edo. Jej założycielem był mistrz kowal Minosuke Matsuzawa. Poświęcony swojej profesji kowal przez cały czas pracował nad rozwojem technik oraz wprowadzaniem innowacji, nieustannie ulepszając i podnosząc jakość produkowanych noży. Oddanie pracy i firmie sprawiło, że zyskał on reputację jednego z najlepszych producentów noży kuchennych, które dostępne były w regionie Kanto, gdzie mieszkał Minosuke. Po 6 pokoleniach i niemal 200 latach marka Masamoto nadal uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie.

Obecnie firma Masamoto ceniona jest przede wszystkim za jakość, a także innowacyjny design. Warto także wspomnieć, że ta legendarna marka była wielokrotnie nagradzana i znajduje się wśród najbardziej poszanowanych producentów noży w Japonii. W ostatnich latach zyskała także renomę lidera w produkcji noży do sushi.

Unikalny profil oraz doskonałe wykonanie noży Masamoto sprawiają, że świetnie odnajdują się w rękach entuzjastów kulinarnych działań, jak i profesjonalnych kucharzy. Przeczytaj też nasz wpis blogowy – ranking noży kuchennych.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:


Noże Hideo Kitaoka
Noże Hokiyama Noże Ittoutan Noże Kiridashi Sujihiki Kiritsuke Petty/Pairing Honesuki Nóż do Trybowania Nóż do Chleba Nóż do Plastrowania/Sashimi Nóż do Oprawiania Ryb Noże do sushi Noże ze stali nierdzewnej Noże ze stali węglowej Noże ze stali damasceńskiej Aogami #1